Pizza vegană cu făină integrală de sorg fără gluten

Pizza vegană cu făină integrală de sorg fără gluten

Dificultate:

ușor

Cantitate:

8 porții

Spre deosebire de părerile conform cărora unele cereale duc la creşterea bruscă a zahărului în sânge, despre sorg s-a demonstrat că oferă o digestie lentă şi un indice glicemic scăzut. Alimentele cu indice glicemic scăzut oferă o mai bună senzaţie de saţietate, ceea ce ajută la controlul greutăţii prin reducerea cantităţii de mâncare consumate la o masă.

Ingrediente pentru aluat

Făină de sorg Ceressa \ 200 g

Lapte \ 20 ml

Zahăr \ 1 lingurită

Drojdie proaspată \ 5 g

Ulei de măsline \ 1 lingură

Sare \1 linguriță

Ingrediente pentru umplutură

Suc de roșii \ 200 ml

Mozzarella \ 3 buc

Salam uscat \ 150 g

Porumb dulce \ 170 g

Roșii \ 2 buc

Ardei dulce \ 1 buc

Brânză cu mucegai \ 100 g

Brânză Camembert \ 100 g

Mod de Preparare

Pentru aluat, amestecați laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Lăsați 10 minute să crească. Într-un vas puneți făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută;

Framîntați pînă obţineți un aluat omogen, care îl lăsați la crescut o oră, la cald;

Apoi întindeți aluatul pe cât posibil în formă de cerc. Transferați aluatul în tava de copt, ungeți cu suc de roşii, puneți ingredientele de la umplutură;

Apoi puneți tava la cuptor pentru 25 de minute;

Serviți cu plăcere;