Pizza vegană cu făină integrală de sorg fără gluten
Spre deosebire de părerile conform cărora unele cereale duc la creşterea bruscă a zahărului în sânge, despre sorg s-a demonstrat că oferă o digestie lentă şi un indice glicemic scăzut. Alimentele cu indice glicemic scăzut oferă o mai bună senzaţie de saţietate, ceea ce ajută la controlul greutăţii prin reducerea cantităţii de mâncare consumate la o masă.
Ingrediente pentru aluat
Făină de sorg Ceressa \ 200 g
Lapte \ 20 ml
Zahăr \ 1 lingurită
Drojdie proaspată \ 5 g
Ulei de măsline \ 1 lingură
Sare \1 linguriță
Ingrediente pentru umplutură
Suc de roșii \ 200 ml
Mozzarella \ 3 buc
Salam uscat \ 150 g
Porumb dulce \ 170 g
Roșii \ 2 buc
Ardei dulce \ 1 buc
Brânză cu mucegai \ 100 g
Brânză Camembert \ 100 g
Mod de Preparare
Pentru aluat, amestecați laptele călduţ cu drojdia şi zahărul. Lăsați 10 minute să crească. Într-un vas puneți făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută;
Framîntați pînă obţineți un aluat omogen, care îl lăsați la crescut o oră, la cald;
Apoi întindeți aluatul pe cât posibil în formă de cerc. Transferați aluatul în tava de copt, ungeți cu suc de roşii, puneți ingredientele de la umplutură;
Apoi puneți tava la cuptor pentru 25 de minute;
Serviți cu plăcere;