Despre CERESSA

Cum producem pastele şi făina integrală CERESSA?

Făinile integrale “ CERESSA” sunt obținute prin măcinarea întregului bob de cereală. În procesul de producere, făinile integrale își păstrează intact substanțele nutritive, provenite din cele trei componente ale grâului:

1) germene sau miezul de grâu – bogat în grăsimi nesaturate, proteine, minerale și vitamine;
2) învelișul de endosperm – format din amidon și o cantitate neglijabilă de protein;
3) învelișul exterior numit și tărâță – bogată în fibre.

Făinile integrale conțin de 7 ori mai multe fibre decât făina albă. Acestea asigură funcționarea optimă a digestiei și conferă rapid o stare de sațietate.

Principalele avantaje ale consumului de făini integrale se numără: întărirea imunității prin conținutul de vitamine și minerale din germenele bobului de cereală, accelerarea tranzitului intestinal și diminuarea colesterolului datorită conținutului bogat de fibre. De asemenea o sursă importantă de antioxidanți, care luptă cu radicalii liberi în organism și previn îmbătrînirea premature, fiind în special benefică pentru persoanele care au risc crescut de a face diabet.

Prezenţa făinilor integrale în dieta zilnică aduce mari beneficii sănătăţii: protejează inima, ajută la menţinerea unui nivel normal al glicemiei şi al greutăţii corporale corespunzătoare, contribuie la păstrarea echilibrului digestiv, previne îmbătrînirea prematură grație conținutului bogat de antioxidanți, care luptă cu radicalii liberi în organism.

Consumul făinilor integrale CERESSA este alegerea corectă, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe!!!

Gama de făini CERESSA în curînd va fi suplinită!

Conceptul alimentației naturiste presupune folosirea alimentului integral, iar consumul făinilor integrale reprezintă o alegere benefică pentru o alimentație echilibrată, deoarece sunt o sursă valoroasă de nutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți, elemente esențiale în alimentația tuturor persoanelor indiferent de vîrstă. Cu grija manifestată față de consumatorii noștri, actualmente gama de făini integrale CERESSA este suplinită cu următoarele poziții – făină integrală din grâu Spelta, făină integrală de năut, făină integrală de orez, făină integrală de orz.

Grâul Spelta – cea mai benefică cereală din lume.

Datorită unui interes sporit pentru un mod de viață sănătos, grâul Spelta devine din ce în ce mai solicitat, de aceea compania Beatrice - Com SRL vă propune spre realizare - Făină integrală din grâu Spelta. Acest grâu este alcătuit dintr-o combinație bogată de vitamine, minerale, carbohidrați, acizi grași esențiali precum și dintr-un conținut ridicat de albumină și fibre. Are un conținut proteic de 6 ori mai ridicat față de grâul comun, însumând 17–20%, iar conținutul în aminoacizi este de asemenea însemnat. Conține minerale precum Fe, Mg, Ca, P, Se și vitaminele A, B1, B2, E, niacina (vitamina PP). Procentul de seleniu din compoziție este de 7-8 ori mai ridicat comparativ cu alte cereale. Seleniul este important datorită efectului său antioxidant, util în prevenirea cancerului. Făina integrală din grâu Spelta este echivalentul ideal pentru făina de grâu, dar fiind mai solubilă în apă decat făina obișnuită, necesită o cantitate mai mică de apă ( cu 25 % mai puțin) atunci când se prepară aluaturi cu această făină. Poate fi utilizată pentru prepararea pâinii, prăjiturilor, fursecurilor, brioșelor sau a clătitelor. De asemenea, este utilă pentru a da mai multă consistență supelor de legume sau sosurilor pentru paste. Spelta are un efect regenerator asupra celulelor, mărind capacitatea acestora și crescând potențialul intelectual.

Făina integrală de năut

Faina integrală de năut este un produs alimentar prețuit ce nu conține gluten, obținut din boabe de năut uscate și măcinate extrem de bogat în acid folic, conține o sursă excelentă de vitamine, în special cele din complexul B, minerale (mangan, cupru, fosfor, fier, magneziu, potasiu, zinc, calciu, seleniu), proteine, fibre și antioxidanți. Făina integrală de năut poate inlocui cu succes făina alba de grâu, deoarece are mai mulți nutrienți, mai puține calorii și carbohidrați.

Este măcinată fin, perfectă pentru copt și gătit, ideală atunci când pregătiți un delicios hummus, falafel, diverse pâinici sau poate fi adăugată la supe și sosuri pentru a conferi densitate și viscozitate.

Făina integrală de orz

Făina integrală de orz este superioară făinii albe deoarece conține cea mai mare cantitate de antioxidanți, are un conținut bogat de vitamine (A, beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E), aminoacizi, acizi grași, carbohidrați, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, aluminiu, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu ).

Făina de orz poate fi utilizată pentru pâine, turte și produse de patiserie, în amestec cu făina de grâu și alte tipuri de făină (făină de grâu 60%, făină de secară 25%, făină de orz 15%).

Făina integrală de orez

Făina integrală de orez este un aliment valoros, care în mod natural nu conține gluten are o aromă simplă, culoare cremoasă, ușor digerabilă, ceea ce înseamnă că ea poate fi consumată chiar și de cei care suferă de boala celiacă și vestea bună este că poate înlocui făina obișnuită în orice preparat. Făina de orez este o bună sursă de proteine, este bogată în fibre și antioxidanți. Se poate utiliza ca faină de bază pentru pâine, patiserie și prăjituri. Având un gust destul de neutru, poate fi adaptată la multe preparate sau amestecată cu alte tipuri de făini mai aromate (hrisca, quinoa, etc.).

Despre marca comercială CERESSA

Compania SC “ Beatrice Com” SRL în anul 2019 lansează o marcă comercială unică cu denumirea “CERESSA” cu Motto-ul – “Taina Sănătății”, creată pentru a vă bucura de o gamă variată de făini integrale bogate în fibre naturale, vitamine, minerale și substanțe hrănitoare de o calitate unică, cu o compoziție echilibrată din punct de vedere nutritiv, recomandate pentru un mod de viață sănătos. Astăzi, mai mult ca nici odată, avem nevoie de forța si energia vitală cuprinsă în boabele grânelor de cereale, un dar valoros din partea naturii ce ne ajută să facem față solicitărilor zilnice și ritmului alert a vieții moderne, de aceea denumirea mărcii comerciale CERESSA provine de la cuvântul compus din numele zeiței grânelor –“ Ceres” și prima silabă din cuvântul „sano” - sănătate, descifrarea acestuia fiind - Sănătate de la Zei. Până să ajungă la dumneavoastră, aceasta marcă a parcurs un drum lung, în care s-a depus toată silința, pentru ca fiecare etapă să obțină garanția prospețimii celui mai bun bob de cereală, iar fiecare grăunte să primească tot ce e mai bun de la natură și din partea tehnologiilor moderne - de la selectarea cerealelor, până la ambalarea produselor finite. Utilajele folosite în producerea făinilor integrale au fost achiziționate de la producător cu tradiție în domeniu și adaptate astfel încît să extragă toate nutrientele prezente în bobul de cereală și să realizeze un produs care să respecte standartele ridicate din industria de panificație, fără aditivi. Făinile CERESSA sunt măcinate din soiuri de cereale, atent selectate pentru a vă oferi un produs bogat în fibre care vă garantează șansa unei diete echilibrate și a unui gust desăvîrșit, servind drept motiv pentru o alimentație sănătoasă celor care au o atitudine specială față de hrană. Fainile integrale CERESSA sunt produse pentru a satisfice nevoile profesioniștilor din domeniul de panificație, dar și a gospodinelor care indiferent de ocazie au darul de a face din orice rețetă un produs delicios îndrăgit de întreaga familie, aducînd astfel beneficii întregii societăți.

Misiunea

În procesul de producere folosim cereale naturale, din respect pentru oamenii care consumă produsele noastre, dar și din respect pentru istoria și tradiția pe care am preluat-o din familie și pe care o ducem mai departe cu mîndrie.

Valori

CERESSA este o marcă Europeană actuală și iconică, oferind o linie de produse unice cu proprietăți de neegalat și caracteristici ce permit păstratrea maximă a beneficiilor din partea naturii.