Paste de casă din grâu dur

Paste de casă din grâu dur

Dificultate:

mediu

Cantitate:

4 porții

Pastele făinoase proaspete nu au comparație în arta culinară. Ele permit oricui să își exprime fantezia și să creeze cele mai diverse forme, dar și cele mai diverse preparate, de la supe și ciorbe, la mese festive delicioase.

Ingrediente

Făină din grîu dur Ceressa \ 250 g

Făină de griș (daca nu găsiți, puteți folosi tot făina din grîu dur Ceressa) \ 250 g

Ouă \ 3 bucați

Gălbenușuri \ 8 bucăți

Sare \ după gust

Mod de Preparare

Adăugați într-un bol ambele tipuri de făină. Faceți o adâncitură în centru și adăugați cele 3 ouă și 8 gălbenușuri. Cu ajutorul unei furculițe spargeți ouăle, combinându-le ușor cu făina. Amestecați totul bine cu furculița pînă ce obțineți un aluat pe care îl poți frământa cu mâna. Frământați bine, până cînd obțineți un aluat elastic și mătăsos, care nu se lipește. înveliți aluatul bine în folie de plastic alimentară. Lăsați la odihnit 30 minute.

Pentru a face foile de paste cît mai subțiri foloseste un aparat de făcut paste pentru rapiditate. Dacă nu, și făcalețul este foarte bun, însă trebuie să ai grijă să subțiezi cît mai mult foile. Presară pe fiecare foaie de aluat făina și împăturește-le în mai multe straturi, apoi taie-le pe lung cu un cuțit bine ascuțit, dat prin făină. Desprinde apoi pastele. Le poți folosi imediat pentru gătire sau le poți lăsa la uscat.

Poftă bună!