Pâine de casă din făină integrală de grâu

Pâine de casă din făină integrală de grâu

Dificultate:

mediu

Cantitate:

2 bucați (2 pâini)

Știm multă lume care are nostalgia după pâinea de cândva, să fie consistentă, cu miez elastic și gustos - o pâine sănătoasă ca pe vremuri.

Ingrediente

Făină integrală de grâu Ceressa \ 700 g

Făină albă din grâu dur Ceressa \ 150 g

Drojdie proaspătă \ 20 g

Apă \ 600 ml (la temperatura camerei)

Sare \ 1 lingurițe

Mod de Preparare

Într-un bol turnați 1 pahar din apa pregătită, cubul de drojdie si 2-3 linguri de făină albă;

Amestecați bine cu țelul și lăsați 10-15 minute;

Apoi turnați restul de apă și sarea, amestecați bine;

Adăugăm faina albă, apoi făina integrală;

Cu o lingură amestecați toate ingredientele pană se prind între ele;

Apoi frământați aluatul ușor cu mâinile până se uniformizează;

Acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească o oră - până își dublează volumul;

Împărțiți aluatul în 2 si formați 2 pâini. Le puneți în tăvi unse cu puțin ulei sau așternute cu hartie de copt - lăsați să crească bine;

Apoi puneți pâinea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, să se coacă si rumenească bine. O scoateți din cuptor și lăsați 10 minute în tăvi, așa fierbinte cum este;

După o răsturnați pe un fund și acoperiți cu un prosop până se răcește complet. Ar fi perfect s-o lăsați 5-6 ore să se odihnească ca să o puteți tăia frumos;

Poftă bună!