Pâine de casă din făină integrală de grâu
Știm multă lume care are nostalgia după pâinea de cândva, să fie consistentă, cu miez elastic și gustos - o pâine sănătoasă ca pe vremuri.
Ingrediente
Făină integrală de grâu Ceressa \ 700 g
Făină albă din grâu dur Ceressa \ 150 g
Drojdie proaspătă \ 20 g
Apă \ 600 ml (la temperatura camerei)
Sare \ 1 lingurițe
Mod de Preparare
Într-un bol turnați 1 pahar din apa pregătită, cubul de drojdie si 2-3 linguri de făină albă;
Amestecați bine cu țelul și lăsați 10-15 minute;
Apoi turnați restul de apă și sarea, amestecați bine;
Adăugăm faina albă, apoi făina integrală;
Cu o lingură amestecați toate ingredientele pană se prind între ele;
Apoi frământați aluatul ușor cu mâinile până se uniformizează;
Acoperiți cu folie alimentară și îl lăsați să dospească o oră - până își dublează volumul;
Împărțiți aluatul în 2 si formați 2 pâini. Le puneți în tăvi unse cu puțin ulei sau așternute cu hartie de copt - lăsați să crească bine;
Apoi puneți pâinea la cuptor pentru 45-60 de minute, la 180-200 grade, să se coacă si rumenească bine. O scoateți din cuptor și lăsați 10 minute în tăvi, așa fierbinte cum este;
După o răsturnați pe un fund și acoperiți cu un prosop până se răcește complet. Ar fi perfect s-o lăsați 5-6 ore să se odihnească ca să o puteți tăia frumos;
Poftă bună!