Gama de făini CERESSA va fi suplinită

Gama de făini CERESSA va fi suplinită

În curând gama de făini integrale CERESSA va fi suplinită cu următoarele poziții – Făină integrală din grâu Spelta, făină integrală de năut, făină integrală de orez, făină integrală de orz.

Grâu Spelta – cea mai benefică cereală din lume

Datorită unui interes sporit pentru un mod de viață sănătos, grâul Spelta devine din ce în ce mai solicitat, de aceea compania Beatrice - Com SRL vă propune spre realizare - Făină integrală din grâu Spelta. Acest grâu este alcătuit dintr-o combinație bogată de vitamine, minerale, carbohidrați, acizi grași esențiali precum și dintr-un conținut ridicat de albumină și fibre. Are un conținut proteic de 6 ori mai ridicat față de grâul comun, însumând 17–20%, iar conținutul în aminoacizi este de asemenea însemnat. Conține minerale precum Fe, Mg, Ca, P, Se și vitaminele A, B1, B2, E, niacina (vitamina PP). Procentul de seleniu din compoziție este de 7-8 ori mai ridicat comparativ cu alte cereale. Seleniul este important datorită efectului său antioxidant, util în prevenirea cancerului. Făina integrală din grâu Spelta este echivalentul ideal pentru făina de grâu, dar fiind mai solubilă în apă decat făina obișnuită, necesită o cantitate mai mică de apă ( cu 25 % mai puțin) atunci când se prepară aluaturi cu această făină. Poate fi utilizată pentru prepararea pâinii, prăjiturilor, fursecurilor, brioșelor sau a clătitelor. De asemenea, este utilă pentru a da mai multă consistență supelor de legume sau sosurilor pentru paste. Spelta are un efect regenerator asupra celulelor, mărind capacitatea acestora și crescând potențialul intelectual.

Făina integrală de năut

Faina integral de năut este obținută din boabe de năut uscate și măcinate, este extrem de bogată în acid folic, conține vitamine din grupul B-urilor, minerale (mangan, cupru, fosfor, fier, magneziu, potasiu, zinc, calciu, seleniu), protein, fibre și antioxidanți. Făina integral de năut poate inlocui cu succes făina alba de grâu: are mai mulți nutrienti, mai puține calorii și carbohidrați, nu conține gluten. Este măcinată fin, perfectă pentru copt și gătit, ideală atunci când pregătiți un delicios hummus, falafel sau diverse pâinici.

Făina integrală de orz

Orzul seamănă foarte mult cu grâul și se poate folosi în toate preparatele cu făină de grâu. Făina integrală de orz are un conținut bogat de vitamine (A, beta-caroten, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E), aminoacizi, acizi grași, carbohidrați, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, aluminiu, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

Făina de orz poate fi utilizată pentru pâine, turte și produse de patiserie, în amestec cu făina de grau și alte tipuri de făină. Făina integrală de orez Este o faină care în mod natural nu conține gluten are o aromă simplă, culoare cremoasă și este ușor digerabilă. Făina integrală de orez nu conține gluten ceea ce înseamnă că ea poate fi consumată chiar și de cei care suferă de boala celiacă și vestea bună este că poate înlocui făina obișnuită în orice preparat. Făina de orez este o bună sursă de proteine, este bogată în fibre și antioxidanți Se poate utiliza ca faină de bază pentru pâine, patiserie și prăjituri. Având un gust destul de neutru, poate fi adaptată la multe preparate, se amestecă cu alte tipuri de faini mai parfumate (hrisca, quinoa, etc.).