Clătite cu iaurt și făină integrală de secară

Clătite cu iaurt și făină integrală de secară

Dificultate:

ușor

Cantitate:

12 bucăți

Vă propunem o rețetă de clătite cu făină de secară, de fapt una din cele mai populare rețete de clătite rusești. Sunt gustoase, moi, groase si destul de sănătoase.

Ingrediente

Lapte bătut \ iaurt \ chefir (la alegere) 300 ml

Zahăr \ 1 linguri

Ouă \ 1 buc

Făină de secară Ceressa \ 0.5 pahare (pahar de 250 ml )

Făină integrală de grâu Ceressa \ 0.5 pahare

Lapte \ 350ml

Ulei de floarea soarelui \ 1 linguri

Sare \ 0.25 lingurițe

Bicarbonat de sodiu \ 0.5 lingurițe

Mod de Preparare

Într-un bol amestecați iaurtul, oul, zahărul, sarea;

Bicarbonatul se stinge cu 50 ml de apă clocotită și se adaugă la ingredientele din bol;

Adăugați făinurile, amestecați.O să vă iasă o compoziție mai groasă care trebuie "diluată" cu puțin lapte;

Adăugați laptele ca să iasa textura potrivită;

Trebuie să vă iasă groasă ca un iaurt de băut, sau o smântână mai lichidă;

Încingeți bine tigaia, o ungeți folosind pensula cu puțin ulei,turnați un polonic de aluat și mișcați puțin tigaia ca să se întindă aluatul în forma de cerc mai mare;

Le coaceți la foc mediu, observați că după 2-3 minute încep să apară găurile și suprafața clătitei nu mai este crudă atunci se întorc atent (clătitele cu făină de secară sunt mai fragede) și mai lăsați 1-2 minute.

Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs;

Se pot servi după preferință - iaurt, smantana, gem...