Clătite cu iaurt și făină integrală de secară
Vă propunem o rețetă de clătite cu făină de secară, de fapt una din cele mai populare rețete de clătite rusești. Sunt gustoase, moi, groase si destul de sănătoase.
Ingrediente
Lapte bătut \ iaurt \ chefir (la alegere) 300 ml
Zahăr \ 1 linguri
Ouă \ 1 buc
Făină de secară Ceressa \ 0.5 pahare (pahar de 250 ml )
Făină integrală de grâu Ceressa \ 0.5 pahare
Lapte \ 350ml
Ulei de floarea soarelui \ 1 linguri
Sare \ 0.25 lingurițe
Bicarbonat de sodiu \ 0.5 lingurițe
Mod de Preparare
Într-un bol amestecați iaurtul, oul, zahărul, sarea;
Bicarbonatul se stinge cu 50 ml de apă clocotită și se adaugă la ingredientele din bol;
Adăugați făinurile, amestecați.O să vă iasă o compoziție mai groasă care trebuie "diluată" cu puțin lapte;
Adăugați laptele ca să iasa textura potrivită;
Trebuie să vă iasă groasă ca un iaurt de băut, sau o smântână mai lichidă;
Încingeți bine tigaia, o ungeți folosind pensula cu puțin ulei,turnați un polonic de aluat și mișcați puțin tigaia ca să se întindă aluatul în forma de cerc mai mare;
Le coaceți la foc mediu, observați că după 2-3 minute încep să apară găurile și suprafața clătitei nu mai este crudă atunci se întorc atent (clătitele cu făină de secară sunt mai fragede) și mai lăsați 1-2 minute.
Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs;
Se pot servi după preferință - iaurt, smantana, gem...