Chipsuri nachos facute în casă

Chipsuri nachos facute în casă

Dificultate:

ușor

Această rețetă de chipsuri nachos făcute în casă, este foarte simplă și ai nevoie dedoar 5 ingrediente. În aproximativ 30 de minute, o să aveți pe masă un bol cu chipsuri de porumb care așteaptă să fie savurate. Sunt perfecte atunci cand vrei ceva sărat de ronțăit. Sigur este mai simplu sa le cumperi, însa de cele mai multe ori, chipsurile sunt pline de ulei, arome artificiale si sare.

Ingrediente

Făină din porumb dur Ceressa \ 250 g

Făină din grâu dur Ceressa \ 100 g

Sare \2 lingurițe (sau fără, după preferințe)

Apă, condimente în funcție de preferințe.

Mod de Preparare

Amestecați într-un bol toate ingredientele și obtineți un aluat nelipicios, daca mai este nevoie mai adăugați puțină făină pînă cand aluatul poate fi întins fără probleme și nu se lipește de sucitor;

Aluatul obținut se împarte în 5-6 bile, fiecare bilă o întindeți în foi;

ca să vă fie mai comod se întinde foaia între folii de plastic, apoi se taie această tortilla în triunghiuri de mărime potrivită;

 

Apoi încingeți bine o tigaie și puneți la copt triunghiurile de tortilla, le coaceți pe ambele părți;

Apoi le răsturnați încet într-o tavă și le faceți gustul cît de crocante doriți;

Puneți tava în cuptor aproximativ 5 min.;

Chipsurile obținute se pudrează (opțional) cu boia, piper, sare, praf de usturoi, etc;

Se servesc cu piure din avocado, ,mîncare mexicană sau alte sosuri.

Poftă bună!