Chifle graham

Chifle graham

Dificultate:

ușor

Cantitate:

12 porții

Aceste chifle graham sunt unele dintre cele mai potrivite produse de panificatie pentru micul dejun. De fapt, pentru oricare masă a zilei la care se consumă pâine. Sunt gustoase,sațioase și conțin o cantitate mare de fibre.

Ingrediente

Făină de Graham Ceressa \ 350 g

Făină din grîu dur Ceressa \ 180 g

Lapte\ 150 ml

Apă\ 150 ml

Ulei de masline extravirgin \ 40 ml

Sare \ 1 lingurițe

Zahar brun\ 1 lingură

Drojdie proaspată \ 20 g (1 cub)

Mod de Preparare

Adăugați într-un bol ambele tipuri de făină și sarea. Laptele calduț se amestecă cu apă, calduță și ea (40 de grade Celsius), adaugați zahărul brun si drojdia. Se toarnă lichidul câte puțin în făină, la început amestecând, apoi frământați. După încorporarea completă adăugați uleiul de măsline extravirgin și se frământați mai departe pân obțineți un aluat neted și elastic, eventual mai adaugați cîte o lingură de făină (va fi puțin mai lipicios și mai umed decât un aluat facut doar cu făină albă); Aluatul se pudrează cu puțină făină și se lasă la crescut într-un loc călduț ferit de curent pîna își dublează volumul;

Porționare, modelare și coacerea Chiflelor Graham

Presurați făină pe masa de lucru si răsturnați aluatul. Împărțiți aluatul în atîtea bucăți, după cît de mari doriți chiflele;

Fiecare bucată o aplatizați cu palma, apoi prindeți marginile spre interior.Presați bine si astfel obtineți chifla;

Întoarceți chiflele cu partea lipită în jos le rotunjiți cu grijă;

După ce ați rotunjit toate chiflele le așezați în tava acoperită cu hărtie de copt ,umeziți cu apă caldută suprafața chiflelor. Le lăsăm la crescut 25-30 min.;

Încălziți cuptorul la 200°C, dați-le la cuptor la o înălțime medie. În partea inferioară a cuptorului puneți o tăviță cu apă fierbinte. Aburii ajută mult aluatul să crească;

Dupa 10 minute, reduceți focul la 180°C, scoateți tăvița cu apă si mai lăsați la copt 10-15 min., până se rumenesc frumos;

Imediat ce scoateți din cuptor, umeziți,cu o pensulă, suprafața fiecărei chifle cu apă. Asta va da puțin luciu chiflelor;

Lăsați să se răcească le serviți după plac. La micul dejun sunt ideale, se obțin niște tartine excelente, le tăiați în două și ungeți cu unt, miere etc. ;

Poftă bună!