Biscuiţi cu făină integrală de ovăz

Biscuiţi cu făină integrală de ovăz

Dificultate:

ușor

O reţetă simplă şi rapidă pentru cei pasionaţi de dulciuri, dar şi de menţinerea unui stil de viaţă sănătos. Biscuiţii cu făină integrală de ovaz au un aport mare de fibre şi sunt o alegere perfectă pentru copii la micul dejun sau gustare.

Ingrediente

Făină integrală Ceressa \ 400 g

Ouă \ 2 buc.

Caise deshidratate tăiate bucăţele mici sau stafide,prune uscate, etc. \ 50 g

Ulei de măsline \ 70 ml

Lapte \ 100 ml

Praf de copt \ 1 linguriţă

Zahăr vanilat \ 1 pliculeţ

Coajă rasă de lămâie

Un praf de sare

Mod de Preparare

Pentru început, trebuie să bateți cele două ouă împreună cu sarea şi zahărul, adăugând, mai apoi, fructele deshidratate şi coaja de lămâie. Avantajul acestei reţete este că poate fi foarte uşor adaptată, deci poţi folosi orice fel de fructe deshidratate doreşti, sau alune, nuci, fulgi de cocos, ovăz, etc. După ce ați amestecat ingredientele, lasati-le 30 de minute, pentru a se hidrata fructele. Apoi, adaugă uleiul şi laptele. Amestecati, într-un bol separat, făina integrală de ovaz cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţie. După ce ai obţinut un aluat moale şi omogen, presară puţină făină pe blatul de lucru şi întinde o foaie subţire de aluat. Puteți începe acum să decupați biscuiţii în forme potrivite ca mărime.

La final, puneti biscuiţii într-o tavă neunsă şi bagă-i în cuptor 180C, timp de 15 – 20 de minute. Pentru a-i menţine proaspeţi cât mai mult timp, îi poţi păstra într-un recipient închis.

Poftă bună!